WLTP

WLTP – Testarea performanței mașinilor noi în condiții reale de trafic

 

WLTP înseamnă Procedura armonizată la nivel mondial de testare a autovehiculelor ușoare. Aceasta va supune mașinile la o gamă mai largă de condiții de drum comparativ cu Noul Ciclu de Conducere European (NEDC), testul depășit pe care îl înlocuiește. 


Introduse în luna septembrie 2017, testele riguroase WLTP se desfășoară în condiții de laborator, sub supraveghere strictă. Acestea măsoară economia de combustibil, emisiile de CO2 și nivelul de poluare al autoturismelor. Va fi măsurat, de asemenea, consumul de energie al vehiculelor electrice și reîncărcabile.


Noile teste au ca scop crearea unei imagini mai realiste a performanței noilor vehicule în condiții de trafic normale.  


Bineînțeles, motoarele îmbunătățite SKYACTIV de la Mazda vor îndeplini cerințele celor mai recente norme Euro 6d. Pe viitor, acestea vor include noi tehnologii, pentru a satisface limitele de emisii tot mai exigente, păstrând în același timp plăcerea condusului, cu propulsoare curate și eficiente.


Ce este atât de diferit la aceste noi teste?

Până acum, înainte de a fi scoase la vânzare, toate vehiculele noi din UE erau testate conform Noul Ciclu de Conducere European (NEDC). Acest set de teste a fost însă introdus în anii 1980. De atunci, au apărut schimbări nu numai în ceea ce privește progresul tehnologic, dar și condițiile de drum și obiceiurile de condus. Acest test învechit se baza mai degrabă pe date teoretice decât pe comportamentul real în trafic.

 

Mașinile din zilele noastre sunt echipate cu opțiuni precum tracțiune integrală și aer condiționat. Acestea afectează emisiile și consumul, însă nu erau luate în calcul de fostul test. Din această cauză au apărut diferențe semnificative între performanțele din laborator și cele în condiții reale de trafic.

 

Noile teste WLTP reprezintă un progres major. Sunt concepute pentru a simula mai bine condusul în condiții reale, cu reguli noi pentru factori precum temperatura ambientală, presiunea în pneuri și rezistența la rulare. De asemenea, ciclul WLTP durează cu 50% mai mult decât testul NEDC (30 în loc de 20 minute), distanța de testare este dublă, iar vitezele de testare maxime și medii sunt mai mari. 

WLTP - Avantajele pentru șoferi și proprietari

Vei fi mai informat și vei deține date mai exacte despre economia de combustibil și emisiile unei mașini noi. Astfel, pentru a lua o decizie de cumpărare, vei putea face o comparație reală între rezultatele testelor obținute de mașinile noi. Vei putea avea încredere în datele existente, căci testele standardizate vor fi aplicabile pentru mașinile din întreaga lume.

 

WLTP schimbă modul în care vehiculele noi sunt testate, dar nu și modul în care te simți la volanul unei Mazda. Acea legătură specială dintre mașină și șofer, ca un cal și călărețul lui în perfectă armonie, va rămâne întotdeauna trăsătura distinctivă a fiecărei mașini Mazda. Motoarele noastre îmbunătățite SKYACTIV vor îndeplini cerințele celor mai recente norme Euro 6d. Pe viitor, acestea vor fi echipate cu noi tehnologii, pentru a satisface limitele de emisii tot mai exigente, păstrând în același timp plăcerea condusului, cu propulsoare curate și eficiente.

Testele WLTP și schimbările asociate vor fi implementate treptat

WLTP a intrat în vigoare ca parte a noilor standarde Euro 6c- și 6d-Temp, începând cu data de 1 septembrie 2017 pentru noile modele. Începând cu data de 1 septembrie 2018, standardul va fi aplicabil pentru toate vehiculele noi înregistrate.

 

Până în ianuarie 2019, pentru toate mașinile noi aflate la vânzare vor fi afișate doar rezultatele WLTP.  
FAQ WLTP

Economia de combustibil și emisiile CO2 vor reflecta cu fidelitate stilul meu de condus?

La fel ca în cazul oricărui test efectuat în laborator, vor exista întotdeauna diferențe între rezultatele obținute în laborator și performanțele reale din trafic. Cifrele WLTP sunt însă mult mai apropiate de cele reale decât rezultatele vechilor teste.

Voi înțelege mai ușor în ce mod este afectat consumul de combustibil de diferitele opțiuni disponibile?

Da. Cu ajutorul WLTP, șoferii și proprietarii vor putea vedea modul în care diferitele tipuri de roți și anvelope, alarme, senzori de parcare, scaune electrice și alte opțiuni pot influența consumul de combustibil. Vechiul test NEDC folosea doar modelul de bază al fiecărei mașini.  

Tehnologie

Performanță fără compromisuri

Află mai multe

Contactează-ne

Tot ajutorul de care ai nevoie

Află mai multe