Mazda3

Noua Mazda CX-5 a obținut 5 stele la testele de siguranţă Euro NCAP

06.09.2017
15770 vizualizări
seats

  • Protecţie excepţională pentru adulţi, copii şi pietoni
  • Asistentul de frânare inteligent avansat pentru oraș (Sistem autonom de frânare de urgenţă) în echiparea standard
  • Siguranţă şi stil: filosofia Mazda Proactive Safety şi design KODO Soul of Motion

 

București, 6 septembrie, 2017 Noua Mazda CX-5, lansat în 2017, a fost evaluată drept una dintre cele mai sigure maşini de familie ce poate fi cumpărată. Euro NCAP, organizaţia independentă care evaluează siguranţa maşinilor noi în Europa, i-a acordat noului Mazda CX-5 nota maximă de 5 stele pentru siguranţă.

Verdictul a fost pronunţat în baza testelor riguroase de impact şi a evaluării sistemelor sofisticate de asistenţă pentru şofer, care sunt în echiparea standard a noului model. Disponibilă deja în Europa, noua Mazda CX-5 a obţinut scoruri excepţionale în ceea ce privește protecţia pentru adulţi, copii şi pietoni.

Jeff Guyton, Preşedinte şi CEO Mazda Motor Europe a declarat: „Siguranţa oamenilor care conduc maşinile noastre, dar şi a celor din jurul lor, este foarte importantă pentru Mazda. Acest lucru este reflectat de punctajul de 5 stele acordat de Euro NCAP. Este dovada îmbunătăţirii gamei de tehnologii avansate de siguranţă care alcătuiesc filosofia noastră Proactive Safety şi îi vor asista pe şoferi.”

Noua Mazda CX-5 2017: Euro NCAP evaluări de siguranţă* 

Cele 5 stele reprezintă un tribut pentru munca excepţională a designerilor şi inginerilor Mazda, care au refuzat compromisurile în timpul dezvoltării noii Mazda CX-5 2017. Ilustrează cum  şoferii SUV-ului compact se pot bucura atât de siguranţă excepţională, mulţumită filosofiei Mazda Proactive Safety, cât şi de un design inspiraţional, ca rezultat al stilului Mazda KODO Soul of Motion.

Noua Mazda CX-5 2017: Asistentul de frânare inteligent avansat pentru oraș

Noul Mazda CX-5 este echipat standard cu asistentul de frânare inteligent avansat, un mecanism autonom de frânare de urgenţă. Acesta ajută în mod activ şoferii să evite o potenţială coliziune, sau cel puțin să reducă viteza impactului și, implicit, riscul accidentării. Sistemul foloseşte o cameră frontală pentru a monitoriza drumul din faţă, care operează între 4 şi 80 km/h. Poate opri automat sau reduce viteza noului model Mazda CX-5 când există un risc de coliziune frontală cu un vehicul sau pieton.

Noua Mazda CX-5 2017: o nouă dimensiune a plăcerii de a conduce

Mazda consideră că şoferul şi maşina trebuie să fie un tot unitar. Conceptul este denumit Jinba-Ittai, iar progresele inginereşti indică faptul că noul Mazda CX-5 stabileşte noi standarde pentru un condus plăcut. Cu o structură mai rigidă a caroseriei, direcţie, suspensie și frâne îmbunătățite şi G-Vectoring Control, un sistem software inovator care controlează înclinarea maşinii pentru o mai bună manevrabilitate, CX-5 aduce o nouă dimensiune a plăcerii de a conduce în segmentul SUV-urilor compacte.

Mazda a vândut până în prezent mai mult de 1,5 milioane de CX-5. Modelul reprezintă în acest moment 25% din vânzările globale ale producătorului.* Rezultate teste EURO-NCAP 2017 pentru Noua Mazda CX-5:

Concluzii: 5 stele (Protecția pasagerilor adulți: 95%, protecția pasagerilor copii: 80%, protecția pietonilor 78%, sistemele de asistență: 59%). Pentru detaliile complete ale testelor Euro NCAP pentru noua Mazda CX-5 accesați www.euroncap.com/en

Most viewed articles

Prețul noului Mazda CX–3 pornește de la 15.290 euro cu TVA inclus

05.05.2015 | 78189 vizualizări

Noul model poate fi deja comandat și va ajunge în...

Noua Mazda MX-5 a fost numită Mașina Anului în Lume și Mașina cu cel mai bun Design din Lume 2016

29.03.2016 | 19811 vizualizări

Este prima mașină din istorie care câștigă ambele...

Noua Mazda CX-5 a obținut 5 stele la testele de siguranţă Euro NCAP

06.09.2017 | 15770 vizualizări

Protecţie excepţională pentru adulţi, copii şi pie...

Mazda3 2017 pune accentul pe tehnologie și confort

19.12.2016 | 13820 vizualizări

Mazda3 2017 pune accentul pe tehnologie și confort...