SIGURANȚĂ

Avem grijă de siguranța ta, ca tu să te bucuri de condus

 

Tehnologiile noastre inteligente de siguranță i-ACTIVSENSE au fost concepute astfel încât să te bucuri de încredere deplină în timpul călătoriei. Ajutând șoferul să recunoască pericolele potențiale, să evite coliziunile dacă este posibil și să reducă severitatea accidentelor atunci când acestea sunt inevitabile, este încă o modalitate prin care Mazda creează o conexiune între șofer și mașină grație filozofiei Jinba Ittai.

PILOT AUTOMAT MAZDA Menține automat o distanță sigură de mașina din față

Pentru noi este important ca tu să te bucuri de cea mai bună experiență a condusului posibil, indiferent de condiții. În timp ce conduci, pilotul automat Mazda măsoară continuu distanța dintre tine și mașina din față și te menține la o distanță sigură constantă. Acesta este ideal pentru deplasările lungi pe autostradă, călătoriile tale fiind mai plăcute și mai relaxante.

RECUNOAȘTERE SEMNE DE CIRCULAȚIE Vezi semnele importante de avertizare, chiar dacă le-ai omis

Noul nostru sistem de recunoașterea semnelor de circulație proiectează direct pe parbriz astfel încât ești avertizat întotdeauna despre semne importante de circulație, chiar dacă le-ai omis. Deoarece informațiile sunt chiar în fața ta, nu trebuie să refocalizezi sau să-ți schimbi direcția privirii de la drum și de la ceea ce se întâmplă în jurul tău, astfel încât să te bucuri de călătorie.

ASIST. MENȚ. și AV. PĂRĂSIRE BANDĂ Deține controlul

Inovația în domeniul siguranței trebuie să îmbunătățească experiența de condus pentru tine și pentru pasagerii tăi. Sistemul de avertizare la părăsirea benzii de circulație detectează marcajele de pe drum și te avertizează, printr-un impuls discret, dacă te îndepărtezi accidental de banda ta de circulație. Dacă este necesar, asistența pentru menținerea benzii de circulație va ajusta direcția pentru a te ghida în siguranță înapoi în centrul benzii tale de circulație. Aceasta este ideală când conduci pe drumuri și autostrăzi lungi și drepte, pentru a te ajuta să te concentrezi la drumul din față. Când semnalizezi pentru a schimba benzile sau a accelera, manevra este intenționată, iar alarma rămâne oprită.

MONITOR. UNGHI MORT AL OGLINZILOR Este atent la ceea ce tu poți omite

Fiecare călătorie trebuie să fie cât mai puțin stresantă. Deoarece oglinzile nu-ți pot arăta imaginea completă, Mazda face acest lucru în locul lor. Când dorești să schimbi benzile de circulație, sistemul pentru monitorizarea unghiului mort al oglinzilor utilizează radare pentru a vedea unde tu nu poți, avertizându-te cu privire la traficul care se apropie din spatele mașinii și care poate fi ascuns în unghiul mort al oglinzilor. Dacă semnalizați schimbarea benzilor de circulație atunci când sistemul detectează traficul care se apropie, vei auzi o alertă și vei vedea o avertizare luminoasă intermitentă în oglinda ușii. Încredere sporită astfel încât să te bucuri de o călătorie mai relaxantă.

ASISTENT FRÂNARE INTELIGENT ORAȘ Știe mai bine decât tine când să oprească

Dorim să te ajutăm să reacționezi mai rapid la orice pericole rutiere. Asistentul de frânare inteligent pentru oraș folosește senzori pentru a monitoriza continuu viteza dintre tine și obstacolele din față și distanța de apropiere. Dacă te apropii prea mult și există risc de coliziune, frânele sunt amorsate pentru a te ajuta să oprești mai rapid. Sau, în caz de urgență, frânele vor fi aplicate automat dacă este necesar. Sistemul nu numai că recunoaște mașinile, ci detectează pietonii și citește semne de circulație. Dacă depășești limitele de viteză vei fi avertizat. Gândim mai inteligent și mai rapid pentru o călătorie mai sigură.

ALERTĂ ÎN MARȘARIER Păzește spatele și lateralele

Tehnologia noastră te ajută să cunoști mai bine ce se întâmplă în jurul tău. Senzorii noștri nu monitorizează doar ceea ce este în fața ta sau în spatele tău. Deoarece nu poți vedea întotdeauna totul când conduci în marșarier, sistemul de alertă la deplasarea în marșarier te avertizează despre orice obiecte în mișcare, care se apropie din ambele părți, prin aprinderea intermitentă a luminilor din oglinzile laterale și un semnal sonor de avertizare. Este ideal când faci manevre pentru a ieși dintr-un spațiu de parcare sau o alee pe drum. Sistemul detectează, de asemenea, pietoni și cicliști pentru siguranța voastră sporită.

FARURI LED ADAPTIVE Faruri care acționează anticipat

O imagine clară a drumului din față sporește siguranța și îmbunătățește experiența condusului. Cele mai noi faruri LED adaptive utilizează 12 elemente LED separate, care coboară automat la apropierea de traficul care vine din față sau de o mașină din fața ta pentru a evita orbirea altor șoferi. Doar luminile care sunt pe direcția vizuală a șoferului sunt oprite, astfel încât să vezi mai bine drumul decât dacă ar fi coborât tot blocul optic. Pe autostradă, luminile se ridică automat pentru a ilumina o suprafață mai mare din drumul aflat în față. Îmbunătățirile aduse LED-urilor ajută la detectarea pietonilor mai rapid și la îmbunătățirea vizibilității în viraje, pentru o călătorie mai sigură și mai puțin obositoare în timpul nopții.

DRIVE TOGETHER

Experimentează pe propria piele puterea „Jinba Ittai”. Descoperă gama, identifică cel mai apropiat dealer sau programează un test drive astăzi.

Comuniunea perfectă între șofer și mașină

Drive Together

Comuniunea perfectă între șofer și mașină

Află mai multe

Design

Bucuria pură a condusului

Află mai multe
Bucură-te de călătorie cu protecția completă Mazda6

Vezi ce ai omis ușor

Bucură-te de călătorie cu protecția completă Mazda6

Află mai multe
Gata să învingă cele mai grele condiții de drum

Mazda CX-5

Gata să învingă cele mai grele condiții de drum

Află mai multe

Este posibil ca modelul afişat să nu aibă echipare specifică României. Atât culorile, cât şi alte elemente exterioare şi/sau interioare pot fi diferite în realitate faţă de ilustraţia de pe ecran.