Piese Mazda

Stergatoarele

Ştergătoarele Mazda


Aproape toate deciziile pe care le iei la volan se bazează pe o bună vizibilitate asupra drumului, aşa încât este foarte important să ai un parbriz cât mai curat.

Ştergătoarele originale Mazda îţi asigură o vizibilitate optimă. Ele sunt create pentru a se mula perfect pe conturul înclinat şi aerodinamic al parbrizului maşinii moderne şi vor asigura o eficienţă mult mai bună la curăţarea acestuia.

 

rear wiper blade


Întreţinerea ştergătoarelor Mazda

Performanţele ştergătoarelor pot fi afectate de:

  • Ozon, poluanţi atmosferici, razele solare şi murdărie, care provoacă îmbătrânirea ştergătoarelor chiar dacă acestea nu sunt foarte folosite
  • Temperaturile de îngheţ, care dau cauciucului o consistenţă rigidă, favorizând apariţia crăpăturilor şi rupturilor
  • Vremea caniculară, care poate cauza deformarea cauciucului


Din cauza pericolului pe care îl prezintă ştergătoarele uzate, acestea ar trebui înlocuite la fiecare şase până la douăsprezece luni, chiar dacă locuieşti într-o zonă fără multe precipitaţii. Controalele de rutină, iarna sau vara, este bine să includă şi verificarea performanţei sistemului de curăţare a parbrizului. Cere dealerului local Mazda un preţ fix pentru pachetul de teste bi-anuale pentru aceste subansamble.

Pentru a prelungi viaţa ştergătoarelor:

  • Nu încerca să utilizezi ştergătoarele pentru a răzui gheaţa de pe parbriz. Foloseşte spray-ul original Mazda pentru dezgheţare şi pentru evitarea îngheţării parbrizului.
  • Nu folosi ştergătoarele atunci când sticla este uscată. Dacă este necesară înlăturarea de pe parbriz a unor fragmente solide, foloseşte mai întâi spray-ul original Mazda pentru spălarea parbrizului, astfel încât lamelele ştergătoarelor să se poată mişca în mod fluent.


Vizitează dealerul tău Mazda pentru asistenţă suplimentară cu ştergătoarele originale Mazda.