Piese Mazda

Filtre habitaclu

Filtrele de habitaclu Mazda


Filtrul de habitaclu Mazda reţine poluanţii din aer înainte ca aceştia să ajungă în interiorul maşinii, menţinând în acest fel o bună calitate a aerului din habitaclu.

Acesta se găseşte sub tabloul de bord, în spatele torpedoului sau în compartimentul motor şi este o componentă esenţială a sistemului de ventilaţie al maşinii tale Mazda. Filtrul elimină din aer particulele solide cum sunt praful, polenul şi funinginea, astfel încât acestea nu vor ajunge în interiorul maşinii; de asemenea, absoarbe mirosurile şi anumite gaze, precum ozonul.

În timpul verii, ozonul poate provoca dureri de cap, iar particulele de polen pot provoca reacţii alergice. Drumurile aglomerate sunt o altă sursă majoră de poluare, astfel încât filtrul de habitaclu va fi cu atât mai util cu cât petreci mai mult timp în maşină sau conduci în zone urbane aglomerate.

 

interior dashboard mazda


Schimbarea filtrului de habitaclu Mazda

Pe măsură ce hârtia din care este confecţionat se umple de particule de praf, filtrul de habitaclu devine din ce în ce mai ineficient şi mai murdar. Acest lucru poate cauza un miros neplăcut şi o mai mică eficienţă a sistemului de climatizare, ca urmare a restricţionării fluxului de aer.

Filtrele trebuie înlocuite la fiecare doi ani sau la fiecare 40.000 km – mai des dacă maşina circulă în zone foarte poluate sau cu mult praf. Dealerul local Mazda îţi poate spune care este cel mai bun filtru şi îl poate instala.