“mazda cx-5 2015” mazda cx-5 “mazda cx-5 profil” caracteristici de siguranţă i-activsense mazda cx-5 “mazda cx-5 roşie”

Mazda CX-5

Te protejează datorită performanţelor de siguranţă sporite

 

Dezvoltând tehnologia noastră de 360 de grade i-ACTIVSENSE, am îmbunătăţit performanţele de siguranţă ale Mazda CX-5, ceea ce înseamnă că rămâne în continuare una dintre cele mai sigure maşini de pe piaţă. Farurile adaptive cu LED se ajustează în mod automat pentru a facilita vizibilitatea pe timp de noapte pentru ca tu să poţi conduce în siguranţă şi cu încredere.

 

Sistemul de avertizare atenţie şofer (DAA) încurajează condusul în condiţii de siguranţă, monitorizând comportamentul în timpul condusului şi recomandând o pauză atunci când consideră că ai obosit. Mazda CX-5 include acum asistentul de frânare inteligent pentru oraş (SCBS) şi pentru deplasarea în marşarier, în vederea prevenirii sau reducerii daunelor provocate de o eventuală coliziune cu spatele.119-165 g/km¹

Emisii de CO2

4,6-7,2 l/100km

Consum de combustibil în regim combinat

Faruri LED adaptive (ALH) Bucură-te de vizibilitate specifică zilei pe timp de noapte

sistemul de faruri adaptive

Fază lungă fără orbire: Patru blocuri orizontale de LED-uri se pot porni sau opri în mod automat.

Farurile adaptive cu LED controlează în mod automat direcţia, înălţimea şi raza de acoperire a fasciculului luminos pentru a îmbunătăţi vizibilitatea şi a-i uşura şoferului deplasarea pe timp de noapte. Dacă sistemul HBC detectează un vehicul în faţă, va decupla unul dintre LED-urile de fază lungă pentru a nu-l orbi pe şoferul vehiculului respectiv, în vreme ce restul LED-urilor vor lumina în continuare drumul.

 

În faza scurtă, LED-urile luminează o zonă mai lată, astfel încât să-ţi fie mai uşor să virezi şi să zăreşti pietonii la intersecţie.

Când te deplasezi pe autostradă, sistemul ridică farurile pentru a spori vizibilitatea pe distanţe lungi.

Avertizare atenţie şofer (DAA) Recomandă o pauză atunci când şoferul oboseşte

După 20 de minute de condus la 65 km/h sau mai mult, DAA îţi învaţă comportamentul pe şosea.

Mazda CX-5 este prevăzută cu sistemul de avertizare atenţie şofer (DAA) care a fost proiectat pentru a detecta modificările de comportament în timpul condusului cauzate de oboseală.

 

Acesta monitorizează în mod constant comportamentul şoferului în timpul condusului şi îl avertizează printr-o pictogramă de avertizare apărută în direcţia privirii, sugerând o pauză. Vei auzi şi un sunet de avertizare, ca o măsură suplimentară de precauţie.

Asistentul de frânare inteligent pentru oraş (SCBS) Te ajută să scapi de neplăcerile din trafic

“asistent de frânare inteligent pentru oraş” mazda cx-5 SCBS “mazda cx-5 2015”

Bara spate este prevăzută cu un senzor cu ultrasunete care detectează obstacolele din jur.

Proiectat să te protejeze şi să reducă riscul coliziunilor la viteze mici, sistemul monitorizează distanţa şi viteza faţă de vehiculul din faţă şi frânează automat dacă apare riscul unei coliziuni la viteze de până la aproximativ 30 km/h. Tehnologia utilizează senzori radar pentru a preveni sau reduce impactul cu un obstacol la deplasarea în marşarier la viteze de până la 8 km/h.

SISTEMUL DE ALERTĂ LA DEPLASAREA ÎN MARŞARIER (RCTA)

“Sistemul de alertă la trafic în marşarier” mazda cx-5 RCTA “mazda cx-5 2015”

Bara spate este prevăzută cu un senzor cu ultrasunete care se activează în momentul în care maşina intră în marşarier, pentru a-l avertiza pe şofer în legătură cu obstacolele din spate.

Activat în momentul în care Mazda CX-5 intră în marşarier, sistemul te avertizează cu privire la vehiculele care se apropie pe traiectoria maşinii atunci când părăseşti un loc de parcare, de exemplu. Un semnal sonor şi un indicator vizual intermitent te avertizează dacă vreun obstacol se află la o distanţă periculoasă de maşina ta. Avertizarea încetează în momentul în care pericolul se îndepărtează, moment în care deplasarea în marşarier poate fi reluată.

SISTEMUL DE MONITORIZARE A UNGHIULUI MORT AL OGLINZILOR (RVM)

“sistem de monitorizare a unghiului mort al oglinzilor” BSM mazda cx-5 “mazda cx-5 2015”

Sistemul bazat pe radar cu care este prevăzută Mazda CX-5 te avertizează în cazul în care un vehicul se află în unghiul mort.

Chiar în condiţiile unei ajustări corecte a oglinzilor retrovizoare, şoferul nu are o vizibilitate totală a vehiculelor care se apropie din spate. Sistemul bazat pe radar cu care este prevăzută Mazda CX-5 te avertizează în cazul în care un vehicul se află în unghiul mort. Dacă semnalizezi pentru a schimba banda de mers sau dacă un vehicul se apropie din spate la cel mult 45 m de maşina ta, sistemul te va avertiza printr-un semnal sonor şi un indicator vizual intermitent pe oglinda retrovizoare aferentă. Avertizarea încetează în momentul în care nu mai există niciun pericol pentru a schimba banda.

Caracteristici Descoperă detaliile dincolo de suprafaţă

Este posibil ca modelul afişat să nu aibă echipare specifică României. Atât culorile, cât şi alte elemente exterioare şi/sau interioare pot fi diferite în realitate faţă de ilustraţia de pe ecran. ¹Preţurile comunicate includ TVA (taxa pe valoare adaugată 20%)