CX-5

Tehnologie avansată care sporește plăcerea condusului

 

Condu Mazda CX-5 și experimentează un nivel de agilitate și receptivitate rar întâlnit în clasa SUV. Conceput și construit pe baza Tehnologiei noastre SKYACTIV avansate, acest SUV compact obține performanțe remarcabile privind consumul de combustibil și emisii de CO2 pornind de la 132 g/km. Am introdus un nivel de confort în timpul călătoriei și o manevrabilitate superioare grație șasiului îmbunătățit și G-Vectoring Control.

 

Monitorizând direcția, viteza vehiculului și poziția pedalei de accelerație, G-Vectoring Control reacționează în milisecunde pentru o manevrabilitate și o direcție mai bune, conferind senzația unei conexiuni superioare între șofer și mașină. Folosind 27 de senzori, tracțiunea integrală i-ACTIV intră în funcțiune doar atunci când ai nevoie de ea și ajustează cuplul de 200 de ori pe secundă pentru aderență ideală. Toate aceste calități te ajută să ai o senzație de control și de încredere la volan, astfel încât să te bucuri de performanțele fenomenale ale Mazda CX-5.

 

Folosind tehnologiile noastre avansate de siguranță i-ACTIVSENSE, Mazda CX-5 creează o senzație de plăcere la volan în orice condiții. Camerele și senzorii integrați identifică potențialele pericole din timp pentru a reduce riscurile și pentru a-ți menține atenția concentrată prin intermediul afișajului activ de conducere, care proiectează pe parbriz informații importante pentru șofer. Asistentul de frânare inteligent pentru oraș cu recunoașterea semnelor de circulație, controlul vitezei de croazieră cu radar, farurile adaptive cu LED și multe alte inovații în domeniul siguranței creează plăcere la volan în orice condiții, protejându-te atât pe tine, cât și pe familia ta.

  • Control G-Vectoring

   G-Vectoring Control

   SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS permite Mazda CX-5 să se conecteze armonios cu șoferul său pentru mai multă plăcere la volan. G-Vectoring Control este una dintre îmbunătățirile aduse mașinii pentru a pune în practică abordarea noastră centrată pe șofer. În viraje, cuplul este ajustat pentru a optimiza sarcina pe fiecare roată. Direcția este precisă, manevrabilitatea este îmbunătățită, iar pasagerii se bucură de o călătorie mai lină și mai confortabilă.

   G-Vectoring Control

  • Tracțiune integrală i-ACTIV

   Tracțiune integrală i-ACTIV

   Sistemul i-ACTIV 4x4 de la Mazda îți conferă un control mai bun la accelerație, în viraje, la frânare și în condiții de drum alunecos. Sistemul ajustează cuplul transmis pe roțile din spate pentru a crea aderență și pentru o experiență de condus în condiții de stabilitate și siguranță. Folosind 27 de senzori, tracțiunea integrală i-ACTIV intră în funcțiune doar atunci când ai nevoie de ea și ajustează cuplul de 200 de ori pe secundă pentru a crea acea senzație unică, specifică Jinba-Ittai.

   Tracțiune integrală i-ACTIV

  • CAROSERIE SKYACTIV și ȘASIU SKYACTIV

   CAROSERIE SKYACTIV și ȘASIU SKYACTIV

   Mașinile mai ușoare sporesc plăcerea la volan și economisesc combustibil. CAROSERIA SKYACTIV a Mazda CX-5 are greutatea cea mai mică și mai sigură din clasa sa. Îmbunătățirile aduse suspensiei, izolării fonice și ȘASIULUI SKYACTIV creează o senzație de liniște, rafinament și confort în timpul deplasării.

   CAROSERIE SKYACTIV și ȘASIU SKYACTIV

  • Afișaj color activ de conducere

   Afișaj color activ de conducere

   Vizualizează dintr-o singură privire informații importante la volan. Sistemul nostru inovator de afișaj activ de conducere* este color, ușor de citit și afișează viteza vehiculului, instrucțiuni de navigație de la un viraj la altul, semnele de circulație și avertizările de siguranță i-ACTIVSENSE proiectate direct pe parbriz, astfel încât să te poți concentra la drum.

    

    


   Afișaj color activ de conducere

  • Motoare și transmisii SKYACTIV

   Motoare și transmisii SKYACTIV

   Motoarele Mazda au performanțe notabile, un consum de combustibil surprinzător de scăzut și un nivel foarte mic al emisiilor de CO2. Motorul diesel SKYACTIV-D 2.2 este la fel de agil precum motorul pe benzină, având un consum de doar 4,9 l/100 km. Motorul pe benzină SKYACTIV-G 2.0 cu injecție directă are cea mai mare rată de compresie din lume, de 14:1, și un consum de doar 5,6 l/100 km.

   Motoare și transmisii SKYACTIV

  • Faruri adaptive cu LED

   Faruri adaptive cu LED

   Nu mai trebuie să stingi faza lungă la apropierea unui alt vehicul. Farurile adaptive cu LED Mazda CX-5 fac acest lucru automat, oferindu-ți însă condiții excelente de vizibilitate, chiar și pe cele mai întunecate drumuri. Pe autostradă, se proiectează mai multă lumină în sus pentru a ilumina din timp semnele de circulație și potențialele pericole. 

   Faruri adaptive cu LED

  • Recunoașterea semnelor de circulație

   Recunoașterea semnelor de circulație

   Sistemul nostru de recunoaștere a semnelor de circulație este dotat cu o cameră față cu senzori care detectează limita de viteză și semnele de stop, afișând aceste informații pe parbriz. Dacă depășești limita de viteză, vei fi avertizat prin semnale sonore și vizuale. (disponibil numai nu Navi)

   Recunoașterea semnelor de circulație

  Ce este G-Vectoring Control? Explicația științifică a răspunsului intuitiv al mașinii la comenzile șoferului

  În spiritul Jinba Ittai, cal și călăreț în armonie, vrem ca cei care conduc mașinile noastre să se simtă în armonie perfectă cu acestea la drum. G-Vectoring Control este tehnologia care ne permite să transpunem acest vis în realitate. Află care este explicația științifică a răspunsului intuitiv unic al mașinilor noastre la comenzile șoferului.

  Cum am creat sunetul liniștii O experiență rafinată la volan

  Gândită pentru confortul tuturor celor din mașină, Mazda CX-5 este întruchiparea calmului și a liniștii. Cu un mai bun control al șoferului datorită controlului G-Vectoring și oferind o experiență mai rafinată și mai lină de călătorie datorită reducerii zgomotului drumului, cauciucurilor și vântului, șoferul și pasagerii se vor bucura de o călătorie ușoară și distractivă, indiferent unde merg.

  Este posibil ca modelul prezentat să nu corespundă cu specificațiile de pe piață. Culorile și unele elemente de exterior și/sau interior pot fi diferite pe ecran față de modelul din realitate.

   

  *Vehiculele sunt omologate în conformitate cu noua procedură standard WLTP, prevăzută de Regulamentul (UE) 2017/1151; Regulamentul (CE) 715/2007.

  Ca termen de comparație, valorile la care se face referire sunt valorile NEDC stabilite conform Regulamentului (UE) de punere în aplicare 2017/1153.