MZD Connect

„Conexiunea înseamnă totul. Te conectăm la drum, la mediul tău şi la lumea din jurul tău.”

Takao Kijima

Fost Director al Programului MX-5 – Mazda Japonia

MZD Connect

Comuniunea dintre şofer şi maşină.

 

Conducerea unei Mazda seamănă cu comunicarea empatică dintre cal şi călăreţul său: cu cât legătura dintre ei este mai strânsă, cu atât se bucură mai mult de drum împreună. Această legătură se obţine prin efectuarea de către şofer a gestului dorit fără a fi distras, de exemplu de ajustarea setărilor de comunicare şi navigaţie ale maşinii în timp ce „aleargă” pe un drum de ţară. Astfel, rămâi la curent cu solicitările lumii moderne şi nu-ţi dezlipeşti ochii de la şosea.

 

Poţi de asemenea să vizitezi secţiunea de întrebări şi răspunsuri pe site-ul nostru cu informaţii despre MZD Connect, pentru a afla răspunsuri şi soluţii pentru orice probleme de sistem, sau ne poţi contacta direct prin e-mail.

În zona ta

Un nou şi luxos interior

Şoferul este centrul acţiunii

Toate informaţiile necesare, într-o singură privire

Şi noi suntem şoferi pasionaţi şi ştim cât de important este să conduci într-un mediu unde toate comenzile sunt la dispoziţia şoferului. Însă ştim şi ce dorim în calitate de pasageri. De aceea am împărţit habitaclul noii Mazda3 în două zone. Una este destinată şoferului, oferind siguranţă, satisfacţie şi linişte la volan. Cealaltă le dă pasagerilor senzaţia de liberate şi siguranţă într-o atmosferă deschisă, spaţioasă şi destinsă.

Rămâi în siguranţă.

Afişajul HUD şi noul grup de instrumente

Pentru a putea stăpâni o situaţie dificilă, trebuie să vezi toate datele necesare dintr-o singură privire. Noul Head Up Display de la Mazda îi prezintă şoferului informaţii în timp real, precum viteza şi indicaţii rutiere. Aceste sisteme proiectează datele pe un panou transparent montat pe bord direct în câmpul vizual al şoferului, reducând mişcările ochilor şi posibilitatea de distragere a atenţiei.

Galerie video. Vizionează filmul de la lansarea mondială a noii Mazda3.

Rămâi conectat.

Display de 7"

Comenzi cu poziţionare ergonomică

Stil şi substanţă

Datele de navigaţie, comunicare şi divertisment figurează pe noul display de 7", care este controlat cu ecranul tactil, prin comenzi vocale sau cu unitatea de comandă multimedia. Se află pe tabloul de bord, deasupra blocului central (şi nu integrat în el), având un unghi de vedere de 16°. Astfel, distrage mai puţin atenţia, fiind mai vizibil şi mai accesibil, şi te conectează pe tine şi pe pasageri la şosea, la mediul ambiant şi la lumea din jur.

Păstrează controlul.

Unitate de comandă multimedia

Cele mai eficiente comenzi sunt cele care apelează la instinctele tale. La noua Mazda3, unitatea de comandă multimedia (HMI) se află pe consola centrală, îmbunătăţind posibilitatea de acţionare „oarbă” a funcţiilor de infodivertisment. Ea este poziţionată astfel încât şoferul să ajungă la buton printr-o mişcare naturală şi nesolicitantă. Poate fi accesată confortabil şi comod, fără a distrage excesiv atenţia şoferului. De asemenea, comenzile vocale inteligente fac mai simple şi mai sigure schimbarea posturilor de radio, mărirea hărţii sau căutarea de contacte în agendă.

Rămâi la curent.

Display de 7 inchi

A fi conectat înseamnă să fii destul de flexibil pentru a te adapta la orice situaţie. Noul sistem de conectivitate de la Mazda, MZD Connect, funcţionează la fel ca un smartphone: poate fi actualizat pentru a te bucura de noi caracteristici şi funcţii pe măsură ce apar. Prin urmare, sistemul maşinii rămâne nu va fi niciodată depăşit şi va fi mereu pe aceeaşi lungime de undă cu tine şi şoseaua.

Trebuie să te asiguri că dispozitivul tău este compatibil cu toate funcţiile noii Mazda3. Necesită un dispozitiv Apple® sau Android™ compatibil. Aplicaţiile A-ha™ / Stitcher™ trebuie să fie descărcate şi înregistrate pe dispozitivul mobil înainte de conectare. Traficul de date şi costurile aferente variază, ia legătura cu operatorul de reţea pentru mai multe informaţii. Traficul de date se realizează doar cu un semnal de date corespunzător şi disponibil. Este posibil ca aceste funcţii să nu fie disponibile în zone cu semnal slab.